Astrologie
Vaak krijg je, als je over astrologie praat, de opmerking "geloof je daarin"?
Of er wordt heel denigrerend over gepraat of afgedaan als "zweverig".
Maar als je dan vraagt, wat astrologie dan eigenlijk is, weet men er geen antwoord op te geven. Of  het wordt afgedaan als: toekomst voorspellen.

Wat is astrologie dan wel.

Astrologie is een symbolentaal, evenals tarot, runen, numerologie e.d. Alleen is astrologie de enige taal die met tijd en ruimte werkt en daarmee terug of vooruit in de tijd kan gaan.
Zij verbindt aarde en hemel met elkaar.
Astrologie is al duizenden jaren oud.
Het werd eerst als hulpmiddel voor b.v zaaien, oogsten en ceremonies gebruikt. Mensen leefden in die tijd veel dichter bij de natuur. Er was nog geen lichtvervuiling of televisies of computers als tijdsverdrijf. Er werd veel meer naar boven gekeken, naar de prachtige sterrenhemel. Het was de enige kalender voor de meeste mensen.
Overblijfselen van bouwwerken (piramides uit Mexico b.v.) laten heel duidelijk het verband zien tussen de stand van de sterren en het dagelijks leven.
De astrologie werd daarnaast alleen gebruikt voor keizers, koningen en leiders van een volk.
Al die duizenden jaren zijn astronomie en astrologie één wetenschap geweest. Pas rond 1400-1500 AD is deze wetenschap door de kerk gescheiden, omdat astrologen teveel macht kregen doordat de leiders de adviezen vroegen en ook opvolgden.
Pas in de 20e eeuw kwamen de echte persoonlijke horoscopen, wat samenhing met de individuatie van de mens (zie C.G. Jung).

Wordt vervolgd!