Esotherische bibliotheek
Aanmelden

Om boeken te kunnen lenen, moet je je eerst aanmelden via deze site en de aanmelding moet door ons geaccepteerd zijn.

Kosten lidmaatschap
Voor dit lidmaatschap vragen wij éénmalig een inleg van € 10,-. Je mag zo lang lid blijven als je wilt voor dit bedrag.
De boeken kunnen gratis worden geleend.

Leningen en boetes
De uitleentermijn is maximaal 4 weken, tenzij je een aantal boeken via pakketpost hebt gekregen, dan is dit 6 weken. Je kunt maximaal 6 boeken tegelijk lenen of aanvragen. De boeken moeten eerst weer ingeleverd zijn voor je nieuwe boeken kunt lenen. Er wordt een boete in rekening gebracht als je te laat bent met inleveren. Deze bedraagt € 1,-- per week per boek.

Verlengen
Je kunt de boeken één maal verlengen, na een aanvraag en goedkeuring hiervan. Het kan namelijk zijn, dat deze boeken aangevraagd zijn door iemand anders en dan is verlenging helaas niet mogelijk.

Portokosten
Je kunt de boeken ophalen of per post bij je laten bezorgen. Bij versturen vragen wij wel om vergoeding van de portokosten. Bij elk boek in de catalogus staat vermeld hoeveel dit is. Dit bedrag geldt voor elk boek apart, het kan zijn dat het boek in een hogere catagorie valt door het verpakkingsmateriaal. Ook staat bij elk boek de locatie vermeldt. De meeste boeken staan in Valkenswaard, maar een aantal staan ook in Bennekom.
Wil je meerdere boeken tegelijk lenen die moeten worden opgestuurd, dan is het mogelijk dat het verzendbedrag wijzigt. Als de boeken niet door de brievenbus kunnen en meer dan 500gr wegen, komt het op een bedrag van € 6,20 (Pakketpost bedrag 2007). Het is vaak voordeliger om meerdere boeken tegelijk te lenen, omdat het bedrag van Pakketpost geldt tot een gewicht van 10 kg. Hier kun je aardig wat boeken voor lenen! De boeken worden pas opgestuurd als de vergoeding van de portokosten ontvangen is.